Ungdoms NM i Stavanger den 9 og 10 mars 2024

Postet av Oslo Fekteklub den 11. Mar 2024

Årets NM gikk av stabelen i Stavanger denne helgen.

 

Foto av hele gjengen!

Vi er glade for å se at flere av våre fektere ønsker å teste seg i konkurranser, hvorav fem jenter og fem gutter på tvers av aldre representerte Oslo Fekteklub i NM dette året. 

Gratulerer så mye til vår bronsemedaljør Milly som imponerte med mye god fekting denne helgen! Treningsinnsats og fokus ga resultat.

Solid innsats denne helgen også fra Makar, Jelena, August, Cornelia, Ivo, Alma, Danai, Noah og Tinius! Vi er stolte av dere alle sammen!

Stor takk til vår trener Julia som gir god støtte og veiledning, og bidrar til en god totalopplevelse for våre fektere både på og utenfor pisten. Det ble en helg med mange og nye utfordringer, enkelte skuffelser og mestringsfølelse. Vi er stolte av at våre unge fektere både feirer og støtter hverandre. Lagånden som er utviklet er godt synlig både innad og utad i klubben, og noe vi skal bygge videre på! Alle fekterne forsøkte seg både i egne og høyere aldersklasser. Dette ligger det mye god trening i. 

 Velkommen spesielt til Cornelia, som fikk inn mange gode støt i løpet av helgen. Vi håper du sprer ordet om hvor gøy det kan være å konkurrere! 

 Tusen takk til Stavanger Fekteklubb, frivillige og dommere for godt arrangement! Vi kommer tilbake!

 Takk også til våre ansvarlige og lærevillige ungdommer som er villige til å ta på seg ulike roller for klubben. Vi er så heldige å ha mange gode rollemodeller, som Ivo som støtter de yngste som assistenttrener, og Danai og Noah som tok på seg dommerrollen under NM. Vi vil gjerne utvikle flere dommere for klubben, både blant foreldre og utøvere. 

Fektemiljøet i Norge er ikke det største, og spesielt for jentene, så for at våre fektere skal få god trening og utfordringer er samarbeid en nøkkel. Takk til Drammen Fekteklubb, som bidro til Alma og Millie på 12 år på sparket fikk testet lagfekting i U20 sammen med den nye norgesmesteren i U15 Zion (gratulerer!). 

 TAKK ALLE FOR EN FANTASTISK HELG 

 Noen ord fra en fekteforelder:

” For en flott gjeng! De bærer klubbjakkene med stolthet, støtter og heier på hverandre. De eldste er gode rollemodeller både på pisten, i forberedelsene og sosialt, og bidrar til at de yngste blir godt inkludert og er ambisiøse for sin alder. Jeg har fått se flere mentale barrierer bli brutt i løpet av helgen, og både oppturer og nedturer. Samtidig vet jeg at de alle vil på trening igjen på mandag. For som en fekter sa; ikke alle blir best til slutt, men vi har vennskap for livet!». 

For mer informasjon sjekk hjemmesiden til Norges Fekteforbund

 

                     Mille Derrick Langvik (th) med en bronsemedalje i U13

 

                                OFs guttelag i U20


                                        OF gutta fikk  god støtte i lagkonkurransen!

                                     Mille i aksjon

                                    Cornelia i aksjon 


                                        Litt bowling ble det også tid til 



Vårstøtet i Njårdhallen, den 2 mars 2024

Postet av Oslo Fekteklub den 7. Mar 2024

U 13: Alma Gødahl 2.pl (OF), India Aarseth 1pl (Njård), Millelille D. Langvik 3pl(OF) og Patricia Aires 3pl (Titan) 

Vårstøtet er det 3dje stevnet i Ungdomsserien denne sesongen.

Gratulerer spesielt til Alma Grødahl med sølvmedalje i U13 og bronsemedalje i U15. Det ble også bronsemedalje til Millelille Derrick Langvik i U13.  

 Det var en god deltakelse fra Oslo Fekteklub, og det er flott å se så mange unge talenter i aksjon. Vi ser frem til fortsettelsen av Ungdomsserien og ønsker alle fekterne lykke til i NM kommende helg! 

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser.

For detaljerte resultater følg denne Linken;

Alle resultater finnes via denne lenken.

 For mer informasjon om stevnet og mer fekteinformasjon følg denne linken;

Norges Fekteforbund Fekting

 

 Alma (th) i Aksjon i U15

Zion Lundesgaard 2 pl( Drammen) Sofia Rozanova 1pl( Njård), India Aarseth 3pl(Njård) og Alma Grødahl 3 pl( OF)Tinius Jacobsen (th) i aksjon  i U15, mot Ricardo Aires




VIKTIG - INGEN TRENING I FLERBRUKSHALLEN TORSDAG 7 MARS 2024

Postet av Oslo Fekteklub den 4. Mar 2024

Vi har fått beskjed fra Oslo Idrettskrets at Flerbrukshallen er stengt denne torsdagen, fordi det foregår privateksamen denne kvelden.


Vi beklager det!

- styret-


1 Kommentar

VALKYRIEN OSLO CUP 2024 - Norges Cup stevne nr. 2

Postet av Oslo Fekteklub den 19. Feb 2024

Denne helga arrangerte OF Norges Cup stevne nr. 2 i Hovseterhallen, et viktig rankingsstevne for de eldste aldersklassene. Det var gledelig at så mange fektere deltok i stevnet, tilsammen var det 123 starter fra hele 13 fekteklubber som deltok. Fektestevnet var godt planlagt, organisert og vel gjennomført takket være en "stor, positiv og motivert dugnadsgjeng".  Alt fra arbeide i kiosken, baking, matlaging til opprigging,  gjennomføring av selve konkurransen og nedrigging og transport av alt som trengtes for å få gjennomført arrangementet og det med et stort smil! I tillegg må vi takke alle som bidro med dømming denne helga!

For en dugnadsånd, og vi gleder oss allerede til neste års Valkyrien Oslo Cup!  


OF markerte seg også i stevnet ved å vinne sølvmedalje i senior klassen for damer ved vår trener Julia Broniszewska samt bronse til Helge Lyberg i V50. Gratulerer!


For resultater følg denne Linken; https://www.fencingworldwide.com/en/27333-2023/tournament/?fbclid=IwAR1U43hkXx1iYa2cl2rESgIJqhTj6KtPKr9y9DLMOMwmsdoTBE3SeJme2-0

Følg også Norges fekteforbund sin hjemmeside og facebookside for mer informasjon om stevnet og annet.

VALKYRIEN OSLO CUP 2024 (fekting.no)

Se et utvalg foto fra stevnet;  


  Oversiktsbilde


Sekretariatet, ved Peder og Tim med noe bistand og råd fra Bartoszh


I kosken møtes man med et smil og mat og drikke for enhver smak


    Tilskuerne følger med og heier fram sine favoritter, her er det Julia som fekter i 1/4  finalen


 OF`s trener Julia B mot Njårds Pia i en spennende kamp. senior damer


   OF`S Julia Bronisewska i finalen mot Bergens  Ada Sofie Gildernes. klasse senior damer ( Resultat 8-15)

Senior damer. På pallen fra venstre, Julia Broniszewska(OF), Ada S. Gildernes, Victoria Hunchenko og Vlada Osharova. (Alle tre fra Bergens Fekteklub)

Senior herrer. På Pallen fra venstre, Bartosz Piaseki, Inge Sørum, Filiph Bronisewski ( Alle Bygdø Fekteklubb) og Martin A. Vik ( Njård)

U 23 herrer. På pallen fra venstre, Andreas Klavenes,(Bygdø FK),  Emilis Krasikovas ( Stavanger FK). Morten  Westgaard Isaksen og Benjamin Dahlbo ( begge fra Njård Fekting)


U23 damer; På pallen fra venstre, Vlada Osharova, Vilde Tengsdal, Ada Sofie Gildernes og Kristina Osharova, alle fra Bergens Fekteklub.

 V50, på pallen fra venstre Dan Lundesgaard ( Drammmen FK), Gregor Dunca Gilfillian (Bygdø FK) Helge Lyberg(OFK), Janne Rannikko (OFK)


V 40, Hanne Bragstad ( Dramnmen FK) 2 plass. Janne Von Koss Torkildsen 1 plass ( Njård Fekting og i

V 50 Ok Kyong Park Bhasin ( Njård Fekting) 1 plass  


V 60, På Pallen fra venstre  Bjørn Særvoll, Geir Stoutland( Ikke med på fotoet) 1 plass, Erik Storelv (Bekekstua Fekting) og Tim Harding ( Njård Fekting) 

V70 +  Tore Skår, ( Njård Fekting, 2 plass, og Cordt Von Brandis ( Stavanger FK) 1 plass