Informasjon om oppdaterte smittevernveileder - og ingen fektekurs igangsettes de nærmeste 2 uker

Postet av Oslo Fekteklub den 4. Jan 2021

                                                                        

Se vedlagt informasjon mottatt fra Norges Fekteforbund i dag 4 januar 2020. 

Desverre betyr det at vi ikke kan sette i gang fekting innendørs ennå. Styret og trenere vil vurdere om vi kan tilby alternativ trening utendørs inntil videre. Informasjon om det vil komme så snart vi har vurdert det nærmere.

- styret -


Til fekteklubbene, 

 På bakgrunn av myndighetenes nye smittevernregler er det nå kommet nye oppdateringer i den nasjonale smittevernveilederen for idrett.

 Følgende endringer som gjelder fra og med i dag, mandag 4. januar: 

 

  • Alle organiserte idrettsaktiviteter innendørs anbefales utsatt til etter 18. januar, inklusive aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/kohorter. Alternativ trening kan gjennomføres ute så lenge meteren overholdes.
  • Aktiviteter utendørs for barn, unge og voksne kan i perioden gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand, én meter. Utendørsaktiviteter som f.eks. fotball, bandy og ski må gjennomføres uten kontakt for alle aldersgrupper.
  • Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland frem til 18. januar.
  • De fleste av arrangementene vil ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses. Se for øvrig regler for arrangementer: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/idrett-kultur-fornoyelsesparker-og-frivillige-organisasjoner/arrangementer-pa-offentlig-sted
  • Toppidrett som har et særskilt unntak med egen regulering, omfattes ikke.

 

Smittevernveilederen finnes via denne lenken: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/smittevern-for-idrett-covid-19

 

Oppfordring til fekteklubbene:

Norges Fekteforbund ber alle om å overholde smittevernreglene. Jo flinkere vi sammen er for å følge de nasjonale rådene, jo raskere vil smittepresset avta, og desto raskere komme tilbake til ordinær trening og konkurranseaktivitet.

Klubbene oppfordres imidlertid til å organisere alternativ trening utendørs så lenge meteren overholdes. Treningstips finnes via denne lenken: http://www.fekting.no/blog/post/166431/treningstips-for-fektere?ispage=true

 

 

Med vennlig hilsen
Claes H. Bendiksen

 Generalsekretær 

Sognsveien 73, 0855 OSLO
Tlf: +47 22 89 55 99 / Mobil: + 47 480 666 23


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.