Høstsemester 2020 - Fektekursene starter i uke 36

Postet av Oslo Fekteklub den 11. Aug 2020

  

 

Oslo Fekteklub har åpnet for påmelding til høstens fektekurs. Send e-post til oslofekteklub@gmail.com for påmelding.

Vi har tilbud til nybegynnere og erfarne fektere i alder fom. 7 år.  Kursene starer i uke 36 og følger stort sett skoleåret.

Vi holder til i Flerbrukshallen og Bi- Kubens gymsal. Under fanen «Kurstilbud» står det mer om når de forskjellige kursene gjennomføres, priser og hva som kreves av utstyr etc. Klubben låner ut utstyr til nybegynnere.

NB. Det kan bli noen mindre justeringer på planen for høstsemesteret så det  er fint om dere følger med på hjemmesiden og facebooksiden vår.

Koronavettregler

Underveis har smittevernreglene gradvis blitt lempet på. Fordi fekting er en kampidrett, har disse stilt større krav til oss enn til idretter med lengre avstand mellom utøverne. Dette har blitt beskrevet i fektingens Koronavettregler. 

Per nå er det kun lov for barn og ungdom under 20 år å trene ordinært, og denne aldersgruppen også ha stevner innenfor samme idrettskrets.

For de eldre gjelder fremdeles avstandsregelen om minst én-meters regelen mellom maskene. Fekterne kan imidlertid gjøre øvelser i par og kvalifiserte trenere kan gi leksjoner med øvelser der man kun treffer hånd, arm og eventuelt kropp uten å bryte én-meters regelen. 

Arbeid for ytterligere lettelser

Målet er at den felles dugnadsinnsatsen vil resultere i ytterligere lettelser, slik at alle kan komme tilbake til normalen så raskt som mulig. 

Fekteforbundet har derfor publisert en foreløpig kalender for den kommende sesongen. Kalenderen inneholder en tentativ plan for Norgesmesterskap og ranking stevner, dommerkurs, samt nasjonale og regionale treningssamlinger. 

Kalenderen forutsetter lettelser i de norske smittevernreglene, og må etter hvert også tilpasses den svenske, europeiske, og det internasjonale fekteforbundets terminlister når disse kommer på plass. I og med at fekting skiller seg fra andre kampsporter, både med hensyn til beskyttelsesutstyr og kroppskontakt, vil Fekteforbundet arbeide for ytterligere lettelser i smittevernreglene.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.