Oslo Fekteklub hedret Sigurd Aakre – Aas

Postet av Oslo Fekteklub den 15. Okt 2018

Oslo Fekteklub hedret Sigurd Aakre – Aas ved å stille opp med fekteoppvisning og deltakelse i høytidelig avduking av statue i hjembygda  Rendalen lørdag 5te oktober. Det ble holdt flere taler, både ordfører Norvald Illevold og leder for arrangementet John Fiskvik, og etterkommere etter Sigurd Aakre -Aas  samt  Yngve Eliassen fra OF m. flere holdt taler i tillegg til at det var  underholdning. I OFs tale ble hilsninger høytidelig overbrakt fra Norges Fekteforbund.

Sigurd Akre-Aas, var født i Rendalen i 1897 og døde i 1968, vokste opp i Oslo og fektet for Oslo Fekteklub. Han var fast på landslaget i 25 år, fra 1921 til 1946. Sigurd utviklet seg til en av Norges mest meriterte fektere gjennom tidene med bla. nordisk mesterskap i florett, åtte norske mesterskap i korde, florett og sabel. Han vant to kongepokaler og deltok i Olympiske leker I Paris i 1924 og i Antwerpen i 1928. Oslo Fekteklub benyttet anledningen til å utnevnte Sigurd Aakre- Aas posthumpt til æresmedlem i fekteklubben.

I 1925 endret Kristiania Fegteklub navn til Oslo Fekteklub, den ledende klubben i Norge og bidro sterkt til at Norges Fekteforbund ble stiftet i 1911, samt at Norge var ett av 9 land som etablerte det internasjonale fekteforbund, FIE.

Folder A4_Sigurd Akre-Aas.pdf

Sigurd Aakre – Aas 

 

Fekteoppvisning på scenen, her med Joel Oliveira og Robert Gough

 

Høytidelig avduking av bysten, Sigurd Akre- AasKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.