Kungsbacka Masters 12 og 13 juni 2022 – OF med gode resultater, 2 sølv og 1 bronsemedalje

Postet av Oslo Fekteklub den 13. Jun 2022

Tinius Jacobsen (tv) med sølv i U13

OF stilte med 8 fektere i Kungsbacka Masters denne helga. OFs beste resultater var Adrian Grandal 2 plass i seniorklassen, Tinius Jacobsen 2 plass i U13, og 3 plass i U15 til Conrad Danielsen. De øvrige fekterne fektet også bra og fikk med seg en flott turnering samt at vi hadde et supert opphold i et sommerhus ved sjøen gjennom hele helga. Marcus Ericsson far til Noah kommer tilfeldigvis fra Kungsbacka og stilte familiens sommerhus til disposisjon. Kjemperaust gjort og bidro til at turneringa ble veldig vellykket ikke bare sportslige men også sosialt.

For mere informasjon og detaljerte resiltater, følg lenken til Norges Fekteforbund; https://www.fekting.no/


Denis Potapenko var med fra trenerteamet og gjorde en god jobb med å veilede fekterne gjennom konkurransene. Yngve Eliassen stilte som dommer og Marcus Ericsson ordnet det meste av det praktiske, og ordnet frokost, kveldsmat og pizza samt forskjellige aktiviteter, som bading og roing mm.

 Adrian Grandal (tv) med sølv i seniorklassen

 Conrad Danilsen (th) bronse i U15

Kveldsmat i sommerhuset ved sjøen etter et friskt bad i havet

                         Pause
Malmø International 4-5 juni 2022

Postet av Oslo Fekteklub den 7. Jun 2022

OF`s lag, Tam, Adrian, Denis og Robert

I helga deltok OF med 5 fektere, samt lag i seniorklassen for herrer. Yngve og Robert stilte i V- 50, Tham, Adrian og Denis stilte i seniorklassen. Beste OF plassering var det Denis som stod for som kom på 23 plass av 131 deltakere. OF gjorde det også bra i lagkonkurransen og endte der på 12 plass av 30 lag.

For mer informasjon om stevnet, sjekk Norges Fekteforbund sin hjemmeside, følg denne linken; https://www.fekting.no/blog/post/200290/nordmenn-pa-pallen-i-malmo?ispage=true

For detaljerte resultater sjekk denne linken; https://engarde-service.com/siteTemplate.php?lang=en&Organisme=mf19&Event=mint22&page=competitions.php&fbclid=IwAR1YTAvqSDnYlDgrEFWYXUq_iATz-ZuyczUWbEd_XTrFIychrLdpU9Dpjo8&fs=e&s=cl

 


                                                                                Fra turneringa


 OF 45, Brian Boru FC, fra Dublin 42

 OF mot Njård 1, takker for kampen

 Nøtterøy Cup ble arrangert av Bygdø Fekteklubb den 7 mai 2022

Postet av Oslo Fekteklub den 9. Mai 2022

Bygdø Fekteklubb arrangerte det siste stevnet i Ungdomsserien i stedet for Nøtterøy Fekteklubb. Konkurransen var den 4de og siste i Ungdomsserien sesongen 2021- 2022.

Serien skal være uhøytidelig, men også gi spennende opplevelser og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Den er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet hver sesong.

OF stilte med litt få fektere denne gangen, men vi håper på bedre oppslutning fra høsten av. Tinius Jacobsen, August Haugland, Johannes Øistad, Conrad Danielsen og Ivo V. Deledda deltok. Vi gratulerer spesielt Conrad Danielsen som vant U15, og Johannes Øistad som kom på 3dje plass. Vi gratulerer Johannes Øistad med sammenlagtseieren etter 4 konkurranser i U15. 

 For mer informasjon, resultater ol. sjekk Norges fekteforbund sin hjemmeside;

https://www.fekting.no/blog/post/186219/flott-avslutning-pa-ungdomsserien-202122-i-bydohus?ispage=true

                          Vahab Fatuella fekter mot Conrad danielsen til høyre i kvart finalen

                         OF trener Denis Potapenko følger nøye med på hvordan OF fekterne, Johannes til venstre og                                      Conrad til høyre fekter i semifinalene i U15.

 Denis leksjonerer Conrad i pausen i semifinalen. Denis Potapenko, ny trener i Oslo Fekteklub

Postet av Oslo Fekteklub den 4. Mai 2022

Oslo Fekteklub har signert en kontrakt med Denis Potapenko, en lovende fektetrener fra fekteklubben Unifeht, Kharkiv, Ukraina, hvor han har vært fektetrener siden 2018.

Denis er 27 år og har bla. fektet for det Ukrainske kadett og juniorlandslaget i europacup,  worldcuper samt EM og VM hvor han har gode resultater og mange pallplasser individuelt og i lagfekting. Nasjonalt har han bla. vært Ukrainsk Mester både individuelt og i lagfekting i kadett, junior og seniorklassen.

Som trener har Denis trent fektere som har oppnådd gode resultater både nasjonalt og internasjonalt.

I tillegg til å være trener og fekter er Denis også FIE dommer og har dømt i mange turneringer både nasjonalt, internasjonalt og også her i Norge. Denis jobber også som selger for den Ukrainske utstyrsleverandøren Follo og han kan bygge og reparere fekteutstyr når det trengs.

Krigen i Ukraina har ført Denis til Norge og Oslo Fekteklub og vi ønsker å støtte Ukrainere som er kommet til Oslo ved å tilby fektekurs for de som har lyst til å prøve fekting.  I regi av Denis er vi allerede i gang med å aktivisere Ukrainske flyktninger og første trening 12 ungdommer. OF har fått støtte fra Oslo Idrettskrets til innkjøp av nødvendig fekteutstyr til dette første partiet.

OF er veldig glade for å ha Denis med i trenerteamet sammen med hovedtrener Joel Oliveira og trener Federico Grandicelli, og vi er sikre på at han vil bidra til å forbedre og utvikle klubbens fektere i tiden framover.

Vi ønsker Denis velkommen i klubben!

-Styret i Oslo Fekteklub-

 
NM i fekting 2022 arrangert av Njård fekting helga 23 og 24 april

Postet av Oslo Fekteklub den 26. Apr 2022

OF`s seniorlag bestod av Adrian Grandal, Robert Gough, Ivo Deledda og Johannes Øistad


NM i kordefekting for U23, seniorer og veteraner ble arrangert av Njård fekting i helga.  Adrian Grandal og Danai Oikonomou kom begge på 7 plass i U23. Adrian deltok i seniorklassen og kom på en 23 plass. Robert Gough deltok i V50 der han kom på en 5te plass. 


I lagfekting for herrer kom OF på 8 ende plass av 14 lag. Seier over Stavanger fekting sitt 2 lag var viktig og ble meget spennende.  Til slutt vant OF 44- 43 mot Stavanger F- 2 og OF var da videre til topp 8. 

For fullstendige resultatlister følg linken; 

https://www.fencingworldwide.com/en/22648-2021/tournament/

Følg med på mer detaljert informasjon fra Norges fekteforbund sin hjemmeside og facebookside.

https://www.fekting.no/blog/post/185643/soskenpar-vant-kongepokalene?ispage=true

                                                        Adrian Grandal fekter her i kvartfinalen mot Markus Eeg i U23

                               Claes bendiksen ( Bygdøy) fekter her mot Robert Gough i V50

                            Lagfekting, ivo fekter mns resten av laget diskuterer taktikk